Милетић “олимпијке”

Окружно такмичење Књижевна олимпијада одржано је 2.априла у Стапару, са највећим бројем учесника до сада: 23 седмака и 17 осмака.

Са дипломама су се вратиле чак четири ученице наше школе: Николина Божичевић (прво место), Наталија Коцић (друго место), Вања Коцић (друго место) и Тара Станојевић (треће место). Ментори су им биле њихове наставнице, Душанка Тричковић и Јелена Драшковић.

Право учешћа на Републичком такмичењу Књиужевна олимпијада стекло је само седам ученица седмог разреда и три ученице осмог разреда из читавог Западнобачког округа. Нашу школу, као и општину Оџаци, представљаће само једно дете, Николина Божичевић, ученица седмог разреда. Задовољна успехом, Николина изјављује:

– Жељу да учествујем на такмичењу из књижевности носим већ три године у срцу, а сада ми се она и остварила. Признајем, са доста труда и времена посвећеног читању. Ове године је нас 6 девојчица имало посебно јак и ретко тужан мотив да сакупимо што више поена на поменутом такмичењу, јер смо се тако заветовали нашој недавно преминулој другарици Јелени Недељковић, прошлогодишњој учесници Републичког такмичења и нашем узору. Необично је и то што ће ме моје конкуренткиње, моје другарице са такмичења, пратити у Сремске Карловце 14.маја, те ће се наше такмичење претворити, надам се, у забаван излет.

dusanka dus dusan